Effekter av guanidinhydroklorid og guanidintiocyanat i nukleinsyreekstraksjon

- 2021-09-16-

Nukleinsyreekstraksjon refererer til prosessen med å separere nukleinsyrer fra prøver ved fysiske og kjemiske metoder. Isolering av nukleinsyrer av høy kvalitet er et sentralt trinn i molekylærbiologisk forskning. Guanidinhydroklorid og guanidintiocyanat kan denaturere proteiner og er mye brukt i nukleinsyreekstraksjon. Denne artikkelen vil introdusere funksjonene til guanidinhydroklorid og guanidintiocyanat i nukleinsyreekstraksjon.


Guanidinhydroklorid, CAS-nr .: 50-01-1, er et hvitt krystallinsk pulver. Guanidinhydroklorid er en sterk hemmer av nuklease, men det er ikke et sterkt denatureringsmiddel. Hovedrollen i nukleinsyreekstraksjon er å denaturere protein og hemme enzymaktivitet. Guanidinhydroklorid kan raskt ødelegge cellemembranen og denaturere og utfelle proteinet, slik at nukleinsyren kan kvitte seg med forvikling av proteinet.


Guanidintiocyanat, CAS-nr .: 593-84-0, er et hvitt krystallinsk pulver. Guanidintiocyanat er en kraftig proteindenaturant uten RNase- og DNase -aktiviteter. Ved ekstraksjon av nukleinsyre kan guanidintiocyanat raskt bryte celler eller virus for å frigjøre nukleinsyre, hemme nuklease frigjort av celler og sikre integriteten til den primære strukturen til nukleinsyre.


Guanidinhydroklorid og guanidintiocyanat er vanlige guanidinsalter i nukleinsyreekstraksjonslysater. De kan ikke bare gi et miljø med høyt saltinnhold, men også inaktivere nuklease, frigjøre nukleinsyre og beskytte nukleinsyremolekyler.